Olej kokosowy Barco do smażenia i gotowania 1000 ml

https://bigiba.com/web/image/product.template/7978/image_1920?unique=844f750

Czysty, bezwonny olej kokosowy otrzymywany wytłaczaniem z miąższu kokosa.

8,42 USDC 8.42 USDC 8,42 USDC

8,42 USDC

Niedostępne w sprzedaży

    Ta kombinacja nie istnieje.

    BAM Score: 0.35
    Gift Basket: 2.91

    Product Description


    Pieczenie i gotowanie zdrowo! Wytłaczany, oczyszczony, bezwonny, pozbawiony cholesterolu wegański olej roślinny w 100% z oleju kokosowego. Nieuwodorniony, niewystawiony na działanie substancji chemicznych, nie zawiera żadnych dodatków ani konserwantów.
    Polecany dla każdego, kto chce zdrowo się odżywiać, doskonale nadaje się również do diet oczyszczających. Wspomaga układ immunologiczny, trawienie, skórę i włosy. Można go stosować zarówno zewnętrznie, jak i wewnętrznie. Dostępny także w ekologicznym opakowaniu na ponowne napełnienie!
    Oliwę tłoczoną na zimno uzyskuje się z miąższu kokosa, a następnie oczyszcza i usuwa zapach, uzyskując zupełnie czysty, bezwonny olej kokosowy. Bez uwodorniania, bez dodatków. Pomimo zawartości nasyconych kwasów tłuszczowych, olej kokosowy jest jednym z najzdrowszych tłuszczów, ponieważ składa się w 92% z nasyconych kwasów tłuszczowych o średniej długości łańcucha. Ponieważ pochodzenia roślinnego, nie zawiera cholesterolu. Idealny także do odchudzania, liczne zalety obejmują zapobieganie i leczenie problemów nerkowych, chorób serca, wysokiego ciśnienia krwi, chorób nowotworowych, wzmacnianie i ochronę kości i zębów, korzystny wpływ na układ odpornościowy oraz właściwości dezynfekujące w przypadku przeziębienia.
    Stowarzyszenie Diabetyków zaleca go nawet dla chorych na cukrzycę, ponieważ potrafi dostarczyć energię komórkom nawet bez obecności insuliny. Doskonale nadaje się do pieczenia i gotowania, nie wpływając na smak potraw.
    Do temperatury 198°C nie utlenia się, dlatego podczas pieczenia nie uwalnia szkodliwych substancji, jak ma to miejsce w przypadku innych olejów, oraz nie kwasuje. Nadaje się doskonale do pielęgnacji skóry i włosów poza celami spożywczymi. Łatwo wchłania się przez skórę, nie pozostawiając tłustych plam, wnikając w głębsze warstwy skóry wzmocnić wewnętrzne tkanki, dzięki czemu skóra staje się bardziej jedwabiście miękka, opóźniając proces starzenia. Idealny w przypadku oparzeń słonecznych, suchości skóry, a także doskonały składnik kosmetyków ręcznie robionych. Powyżej 25°C jest cieczą o konsystencji oleju, ale przy niższej temperaturze tężeje, dlatego też jest znany jako tłuszcz kokosowy. Ta zmiana stanu skupienia nie wpływa na jakość tłuszczu kokosowego.
    Składniki: 100% olej kokosowy

    Your Dynamic Snippet will be displayed here... This message is displayed because you did not provided both a filter and a template to use.